Fascinaţia caligrafiei

01/27/2016 Instrumente de scrisKaweco instrumente de scris  Fara comentarii

“Literele sunt simboluri care transformă materia în spirit. “ Alphonse de Lamartine

via GIPHY

Arta vizuală a scrierii frumoase, caligrafia, îşi are rădăcinile în cele mai îndepărtate timpuri, începând cu primele comunicări în scris, iar designul literelor, realizat cu stilouri speciale sau cu pensule, continuă să ne magnetizeze.

Cuvântul „caligrafie” provine din grecescul „kalligráphia”, unde kallos înseamnă „frumuseţe”, iar gráphia semnifică un stil de scriere sau desen. Literele caligrafiate şi astăzi provin din alfabetul roman şi au fost precedate de simbolurile picturale folosite pentru a exprima cuvinte şi concepte. Tipurile diferite de caligrafie includ caligrafia vestică, asiatică şi islamică, cu mai multe stiluri şi subtipuri.

Dinco...

Citeste

Noile agende, notesuri şi accesorii Leuchtturm1917

12/14/2015 Agende si notesuriFara categorie  Fara comentarii

Dă-mi repede ceva să notez! Nu ai o foaie? Sau un pix? Dacă vrei să notezi rapid în calendar sau să scrii o notă importantă, ori – unor firi artistice li mai se întâmplă- pur şi simplu te loveşte inspiraţia, ce faci?

Notes Leuchtturm

Din fericire, la DeScris găseşti noua colecţie de agende, notesuri şi accesorii Leuchtturm1917, una dintre cele mai bune alegeri pe care le poţi face pentru produse de papetărie. Cu o experienţă de peste 90 de ani, compania Leuchtturm1917 are drept principal obiectiv calitatea, iar motto-ul lor este: “Micile detalii fac marile diferenţe”...

Citeste

DeScrie România! Intră în concurs!

11/30/2015 Concurs  Fara comentarii

România. Locul în care te-ai născut, unde ai copilărit, plin de amintiri dragi care te-au modelat în omul unic de astăzi. DeScrie România ta la Concursul DeScris! Anul acesta sărbătorim Ziua Naţională a României cu un concurs cu premii pentru cei cu suflet românesc.

deScris (4)

Citeste

Chameleon – Markerele magice

11/05/2015 Instrumente de scrisMarkere  Fara comentarii

Uită tot ce ştiai despre markere. Acum imaginează-ţi că poţi colora şi desena ca un adevărat artist.

Cum este posibil? Markerele Chameleon au fost create printr-o tehnică inovatoare astfel încât oricine poate realiza cu uşurinţă efecte 3D, umbre şi tranziţii de culoare. Creativitatea este adusă la un alt nivel – totul într-un singur marker care schimbă tonul culorii pe măsură ce îl foloseşti.

Ai la dispoziţie 20 de culori vibrante care pot produce până la 100 de tonuri de culoare, iar fiecare marker, prin cele două capete de scriere, produce efecte diferite: tip pensulă sau pentru contur. Vârfurile pot fi înlocuite la uzură, iar markere sunt reîncărcabile cu cerneală pe bază de alcool, non-toxică...

Citeste

Instrumentele de scris favorite ale celebrităţilor

10/26/2015 Instrumente de scris  Fara comentarii

Obiectele pe care le folosim zi de zi vorbesc despre noi. Atunci când alegem un stilou, acesta reflectă o parte din personalitatea noastră şi este expresia individualităţii. Dar ce instrumente de scris au ales scriitorii, artiştii şi alte personalităţi marcante de-a lungul timpului? Ce au ales să le definească? Iată câteva exemple:

- „Cel mai admirabil procesor de cuvinte”, aşa denumea Stephen King, celebrul autor american de romane horror, stiloul Waterman cu care a scris romanul “Capcana pentru vise”. Autorul a scris în întregime această carte  cu un stilou Waterman şi a mărturisit într-o notă personală că a savurat fiecare moment şi a simţit conexiunea cu limbajul mai puternic decât oricând.

Stephen King Sursă foto

- Se pare că Arthur Conan Doyle a scris re...

Citeste

De ce iubim stilourile?

09/25/2015 Instrumente de scris  Fara comentarii

La început a fost Cuvântul. Apoi a urmat stiloul…

iubim stilourile

Iniţi...

Citeste

Despre stilouri, cu pasiune – Faber-Castell Ambition

09/04/2015 Instrumente de scrisReview-uri produse  Fara comentarii

Faber-Castell Ambition OpArt Aqua

În căutarea celui mai potrivit stilou poţi căuta printre multe mărci, culori, caracteristici şi preţuri, iar recenziile îţi pot fi de ajutor când vrei să te decizi. Descoperi diferenţele dintre produse şi cum se comportă un anumit stilou şi poţi să afli prin prisma celui care a testat produsul dacă este modelul perfect pentru tine. Vlad Pădureanu, un prieten al DeScris care apreciază în mod deosebit stilourile, ne-a transmis o recenzie pentru modelul Faber-Castell Ambition OpArt Aqua, cu peniţă EF, un stilou pe care îl recomandăm în special elevilor de liceu şi studenţilor, odată cu începerea noului an şcolar şi studenţesc.

Citeste

5 idei care te ajută să găseşti ghiozdanul perfect

08/24/2015 Rechizite  Fara comentarii

Sunt mai multe lucruri de care trebuie să ţii cont atunci când alegi un ghiozdan sau un rucsac potrivit pentru şcoală, de la mărime, formă, vârstă şi, bineînţeles, preferinţele copilului. Prietenii de la Lista de rechizite au cele mai bune solutii! Să analizăm împreună varianta cea mai bună: FotorCreated

Citeste

Spune-mi cum te semnezi ca să-ţi spun cine eşti

07/09/2015 Instrumente de scris  Fara comentarii

Felul în care scrii dezvăluie anumite caracteristici despre personalitatea ta, care prin studiu grafologic pot fi interpretate în amănunt de către specialişti. Este analizată dimensiunea şi forma scrisului, direcţia şi înclinaţia, dar şi presiunea cu care scriem. Chiar dacă instrumentul de scris folosit are o anumită influenţă asupra liniei caligrafice, stilul scrierii are o identitate unică pentru orice persoană.

Specialiştii grafologi spun că semnătura fiecăruia reprezintă, în schimb, felul în care vrem să ne prezentăm celorlalţi, un fel de „selfie” studiat al caligrafiei. În timp ce scrisul poate fi influenţat de educaţia timpurie şi nu numai, semnăturile personale sunt de cele mai multe ori rezultatul unui exerciţiu de imagine. Stilul de viaţă şi traseul profesional au şi ele o importanţă majoră.

Citeste

Kaweco, Stilouri Germane

06/08/2015 Review-uri produse  Un comentariu

Kaweco_Pen_Logo

Am invitat-o pe prietena noastra, Inya, o iubitoare a instrumentelor de scris de calitate, sa testeze stiloul Kaweco Classic Sport Demonstrator si sa ne scrie impresiile ei. Multumim pentru recenzie si aprecieri! :)

      Oamenii frumosi de la DeScris.ro m-au facut fericita. Ei stiu ca am o pasiune pentru instrumentele de scris in general, dar mai ales pentru stilouri si mi-au oferit pentru un review unul dintre noile stilouri ce le puteti gasi in magazinul lor online. Mi-am dorit de mult sa pun mana pe un Kaweco, insa pana acum au fost destul de greu de gasit la noi in tara. DeScris.ro aduc insa mereu lucruri noi, interesante si de calitate si ma bucur sa gasesc o intreaga colectie Kaweco la ei. Stilouri in culori frumoase, usoare si cu penite de diferite dimensiuni.

Untitled-1

Cel ce il a...

Citeste