Povestea produselor Herbin începe demult, la curtea Regelui Soare din Franța, când La Société Herbin, Maitre Cirier à Paris, a fost înființată în 1670.

Generații de oameni remarcabili, de la Louis XIV la Coco Chanel, au folosit ceara de sigilare Herbin, renumită ca una dintre cele mai de înaltă calitate ceară de sigilare realizate vreodată. Jacques Herbin a fost marinar, iar din numeroasele sale călătorii în India a adus înapoi la Paris formule pentru fabricarea cerii de sigilare și a cernelurilor.

Herbin este cel mai vechi nume în cernelurile pentru stilouri din lume.

"La Perle des Encres"Bijuteria Cernelurilor, a fost creată în 1700. Această colecție splendidă oferă o paletă de 35 de culori, disponibile în sticle de diferite dimensiuni și în cartușe. Cernelurile sunt prezentate și ca set, în cutii de colecție elegante, pentru a încânta pasionații de scris.

Denumirile poetice ale fiecărei culori evocă originea franceză a cernelurilor și calitatea lor prețioasă și rafinată, iar compoziția lor conține coloranți naturali special selectați pentru a oferi nuanțe superbe.

Se spune că cerneala neagră din gama La Perle des Encres a fost creată de Herbin doar pentru Victor Hugo, unul dintre cei mai mari scriitori francezi. 

În 1798, Jacques Herbin, moștenitorul celei de-a patra generații din familie, a mutat atelierul și sediul comercial pe Rue des Fosses-Saint-Germain-l'Auxerrois din Paris. A fost o perioadă de tumult, descoperiri și industrializare. Revoluția Franceză se încheia, iar Napoleon Bonaparte își începea ascensiunea. A fost și perioada în care stilourile cu peniță din oțel au început să înlocuiască penele pentru scris.

Herbin a continuat să dezvolte noi tipuri de cerneală în secolul al XIX-lea. Au început producția de cerneală de India (cunoscută și sub numele de cerneală chineză) în 1829. Cerneala lor violet era culoarea de zi cu zi folosită de studenți în timpul celei de-a Treia Republici (1870-1940).

Astăzi, Herbin produce o gamă cu totul specială de cerneală pentru stilouri și caligrafie. Cernelurile Herbin sunt fabricate în Franța, iar finisajele sticlelor sunt încă realizate manual în Paris.

Cerneala parfumată pentru stilouri

Aceste cerneluri extrem de romantice sunt perfecte pentru stilourile cu peniță, deoarece sunt parfumate natural și nu conțin pigmenți. Cernelurile parfumate Herbin sunt realizate din apă florală (hidrosole) de trandafir, portocal, lavandă, măr și violete. Hidrosolele folosite de Herbin provin din Grasse, Franța, un oraș provensal asociat de mult timp cu industria parfumurilor și renumit pentru aromele sale florale.

Create cu mare grijă, cernelurile parfumate sunt inspirate de o tradiție care a început în Italia în secolul al XIX-lea. Herbin și alți producători obișnuiau să colecteze diferite arome din industria parfumurilor și să le adauge în cernelurile lor. Cunoscute sub numele de "Les Subtiles" (Subtilele), fiecare cerneală îmbină parfumul și culoarea: albastru/parfum de lavandă, ambra/parfum de portocală, maro/cafea; roșu/parfum de trandafir și violet/parfum de violete. 

Cerneala Herbin Eclats 

Această gamă de cerneală este destinată în principal artiștilor și are 70 de culori, inclusiv 8 cerneluri pigmentate (alb, auriu, cupru, argintiu și 4 nuanțe fluorescente (roz, verde, galben, portocaliu), Având o vâscozitate semnificativ mai mare decât cernelurile acuarele comparabile pe bază de coloranți și cele lichide, cernelurile acuarele Eclats pe bază de coloranți au o strălucire remarcabilă a culorilor, sunt ușor de amestecat și de reactivat.

Cerneală Herbin de Caligrafie


Cernelurile pentru caligrafie și speciale Herbin includ nuanțe metalice bogate, perlate, strălucitoare și cerneluri impregnate de istorie. Aceste cerneluri nu sunt destinate stilourilor cu peniță. Ele sunt cel mai bine potrivite pentru penite din oțel, stilouri din sticlă sau pene de scris și pensule.


Asemenea varietate încântătoare de nuanțe și tipuri de cerneală nu poate decât să aprindă imaginația oricărui iubitor de scris.


Poți studia pentru comandă toate cernelurile și nuanțele lor de vis disponibile în gama Herbin de la deScris.