Dacă iubești călătoriile și îți place să descoperi locuri și culturi noi, atunci un jurnal de vacanță este cea mai bună idee pentru a le păstra pe toate în amintire. Cum poate fi un jurnal mai bogat și mai plin de esență decât să-ți notezi impresiile de călătorie într-un blog sau pe telefon? Citește mai departe pentru a afla!


Mix & Match!


Jurnalele de călătorie sunt unele dintre cele mai populare tipuri de jurnale.


Lasând deoparte faptul că scrisul de mână aduce cu sine timp de reflecție și introspecție, o astfel de agendă de călătorie poate fi un mix foarte util între un planner și un jurnal. 
Pentru început, alege notesul preferat. Vei găsi pe deScris bullet journals de la Leuchtturm1917 , a căror hârtie punctată are o calitate excelentă pentru a putea scrie cu cerneală, markere sau chiar a face desene cu acuarelă. O altă alegere foarte bună sunt notesurile Castelli , cu design floral, art deco, baroc sau de inspirație japoneză. Poți selecta dintre mai multe mărci și modele de agende și caiete, pentru a descoperi care dintre ele ți se potrivește cel mai bine ție.  Pentru instrumente de scris, ai o mulțime de opțiuni: stilouri, rollere, markere și textmarkere în diferite game de culori, markere și creioane colorate tip acuarelă.


Dacă vrei să planifici din timp călătoria, începe prin a crea un mic ghid în jurnal: obiectivele turistice pe care vrei să le vizitezi, restaurante locale, evenimente culturale pe care nu vrei să le ratezi. Odată ce ai explorat atent informațiile, grupează-le în jurnal pentru a câștiga mai mult timp în excursie (adrese, program). Nimeni nu poate să țină minte toate detaliile!


Cum să păstrezi scrisul ”proaspăt” și atractiv?


Pe durata călătoriei, notează-ți impresiile pe foaie. Nu uita să scrii data și locul, dar încearcă să surprinzi doar lucrurile importante și să eviți enumerarea lucrurilor banale, cum ar fi ”m-am trezit la ora x, am luat micul dejun și am plecat spre y”, un jurnal este mai captivant când eviți să scrii lucrurile repetitive.


Amintește-ți că nu scrii pentru public, ci pentru tine. Cu cât vei fi mai sincer în scris, cu atât vei reuși să redai mai frumos atmosfera și sentimentele pe care ți le-a creat o anumită vizită. Nimeni nu te judecă, așa că evită ”tracul” de scris și notează ceea ce simți, este o modalitate extraordinară de a dialoga cu tine și a te cunoaște mai bine prin aceste călătorii. Un lucru util de știut: când notezi lucrurile chiar în ziua în care s-au întâmplat, reușești să creezi o atmosferă mai plină de viață. Poate doar câteva cuvinte cheie la care să revii cu detalii când ai mai mult timp.
Asigură-te că păstrezi loc în jurnal pentru a adăuga apoi fotografii, vederi și tot felul de suveniruri care să-ți facă plăcere peste timp – poate biletele de intrare de la un concert sau un muzeu, un pliant, o floare presată etc. Unele jurnale, cum ar fi cele de la Leuchtturm1917 includ stickere cu care le poți lipi și plic atașat, așa că, iată, ai rezolvat și acest pas!


Bucură-te de experiență!


Nu în ultimul rând, amintește-ți că motivul pentru care ții acest jurnal este să îți facă plăcere. Nu complica lucrurile mai mult decât este necesar și bucură-te de fiecare moment cu tine și gândurile tale.

În timp vei realiza ce comoară ai creat pentru fericirea ta!