Istoria stilourilor Pilot Capless începe în 1964, când au fost create mai multe produse pentru a sărbători Jocurile Olimpice de la Tokyo. Atunci a luat naştere modelul care în Statele Unite a purtat numele de Vanishing Point. Stiloul Capless a impresionat prin combinaţia fascinantă între lux şi tehnologie. Sistemul retractabil prin care la o simplă apăsare de buton peniţa se retrage în corpul stiloului a creat admiraţie în rândul publicului, iar acest mecanism precis este folosit în continuare la modelele de astăzi.

Cerneala nu se usucă şi nu se întâmplă să curgă ocazional.

Stilourile Capless sunt disponibile într-o gamă de finisaje elegante, cu peniţe din aur de 18k. Unul dintre modelele cele mai de succes sunt stilourile Capless Raden, al căror corp este decorat prin tehnica tradiţională japoneză numita Raden: sute de mici fragmente multicolore finisate cu zece straturi de lac aplicate manual. Aceste stilouri sunt exemple spectaculoase de măiestrie a tehnicii japoneze Maki, prin frumusețea scoicilor Abalone integrate într-un finisaj bogat.



Stilourile Capless sosesc ambalate într-o cutie cadou foarte frumoasă. Printre avantajele practice ale acestor modele sunt comoditatea utilizării unui stilou precum un pix, construcţia robustă, varietatea mare de culori şi finisaje, precum şi posibilitatea de a interschimba uşor peniţele dorite.

Colecţia Capless de la Pilot, prin îndemnul “Dream, Live, Write!”, reprezintă o  invitaţie rafinată de a ne bucura de inspiraţia fiecărei clipe trăită în ritmul bătăilor inimii ale unui oraş care nu doarme niciodată, de emoţia poeziei urbane.