Probabil ai auzit în ultimul timp vorbindu-se despre Bullet Journal sau bullet journaling. La ce se referă acestea?

Un Bullet Journal este un notes care te ajută să îţi organizezi mai bine viața de zi cu zi și să ai o imagine de ansamblu asupra obiectivelor tale, a lucrurilor „de făcut”, să te concentrezi la esenţa ideilor şi gândurilor tale. Cu alte cuvinte, te poţi organiza şi destinde în acelaşi timp, căci acest jurnal poate fi foarte bine şi un caiet de schiţe.

Practic, poţi nota cu diferite “bullets” activităţile tale, grupându-le după categorii şi similarităţi. Păstrează notiţele scurte, ca să poţi observa de la prima privire agenda ta pe ziua respectivă. După cum probabil ştii, atunci când notăm în scris lucrurile, avem şanse mult mai mari să ni le amintim decât dacă le tastăm pur şi simplu într-un document pe computer. Ce fel de caiet poţi folosi? Îţi recomandăm “Bullet Journal” de la Leuchtturm1917. Chiar dacă poţi scrie în orice caiet, cele de la Leuchtturm1917 sunt ideale pentru bullet journalling, pentru că pot fi adaptate la dorinţele şi preferinţele fiecăruia.

Un ghid practic pentru fiecare zi din viaţa ta, Bullet Journal este disponibil în format A5, cu copertă neagră sau verde (în curând disponibil şi pe descris.ro) şi cu text embosat. În primele şi ultimele pagini vei găsi explicaţii şi sugestii despre cum să ai un bullet journal perfect.
Chiar dacă nu aveţi mare talent artistic sau caligrafic, un bullet journal este, înainte de toate, un instrument util pentru managementul timpului.Înainte de a începe un bullet journal, trebuie să aveţi la îndemână instrumentele potrivite. Pentru începători, am pregătit un starter kit, cu markere, linere speciale şi notesuri adezive. Dacă cunoaşteţi deja secretele bullet journaling-ului, puteţi alege advanced kit, care înseamnă, pe lângă jurnal, o mulţime de linere, markere şi un stilou caligrafic Art Pen.

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl ai în minte când începi un bullet journal este să îţi acorzi timpul de care ai nevoie pentru a-ţi cristaliza ideile şi să ai în minte, în primul rând, eficienţa, şi abia mai apoi designul. Zi după zi, acest jurnal va lucra pentru tine.

Ai deja un bullet journal? Transmite-ne fotografiile tale, suntem foarte curioşi să vedem cum l-ai gândit tu. Poate îi vei inspira şi pe ceilalţi!