OK, toată lumea știe deja, finalul de an este plin de planuri pentru viitor, notate sau nu într-o superbă agendă de la deScris :), 1 ianuarie începe în forță sau poate mai amâni o zi, maxim două….Hm. Sună cunoscut?

Dacă nu ar fi, nu s-ar povesti! Știai că 17 ianuarie este Ziua Abandonării Rezoluţiilor de Anul Nou?


Stop.

Recapitulăm.

Cum ajungem de la A la Z? De ce abandon? De ce rezoluții? Sau mai bine spus, revoluții? 


Este foarte bine să ne propunem lucruri. Și să ne dorim să ne autodepășim, evident. Dar, de multe ori, când ținta propusă este prea înaltă, devine mult mai dificil să o atingi. Studiile arată că un procent de aproape 80% abandonează rezoluțiile stabilite pentru noul an în decurs de o lună de la începerea lui. Mai mult decât atât, se pare că rezoluțiile se cam repetă de la un an la altul, cu toate acestea, șansele ca ele să se realizeze sunt mici.


Cum să salvăm rezoluțiile?


Poate că una dintre soluții ar fi să deconstruim rezoluția în pași mai mici.

De exemplu, în loc să îți propui un lucru vag și general, cum ar fi să devii ”fit” sau să slăbești, cum ar fi să îți notezi frumos în agendă:


În fiecare zi de marți, miercuri și joi seara voi face o plimbare de 9.000 de pași.”


sau


Înainte de cafeaua de dimineață voi face 10 genuflexiuni.”


sau


La fiecare prânz voi mânca întâi o salată.”


Ai prins ideea. Sparge scopul final în ținte mai mici, pe care să le poți atinge și realiza mai ușor. Fii specific cu obiectivele tale, stabilește un timp, loc sau persoane cu care vei realiza diverse acțiuni.


Toate aceste ancore mentale te vor susține pe parcurs. Ajută foarte mult să ții un jurnal, unde să scrii parcursul acestor pași. Poate ai ratat o zi, poate ai neglijat două, asigură-te că a treia zi te-ai întors la program. Fii flexibil!


Apoi, poate ar fi util să ne uităm la motivația din spate. Ce te face să-ți dorești să faci mai mult sport, de exemplu? Dacă nu reușești să găsești o motivație personală suficient de puternică, dacă este doar presiunea celor din jur și nu vezi beneficiul real în a face sport, șansele ca să poți menține acest obicei nu sunt foarte mari.


Pentru că putem eșua sau putem prospera, dar pentru a doua variantă avem nevoie de un plan, determinare, consecvență, forță și, mai presus de toate, dorință.


Așa că, dacă și tu faci parte dintre milioanele de oameni care simt că îi lasă motivația, mai bine întreabă-te: de ce îți pasă de decizia/rezoluția pe care ai făcut-o?

După ce ai analizat bine și, poate, ai regândit cumva ceea ce ți-ai propus pentru lunile și anul care urmează, pregătește-te pentru succes cu o agendă de calitate și ce-ți mai trebuie deScris. Luna aceasta îți recomandăm în mod special noile agende în culori naturale Leuchtturm1917 cu hârtie la calitate de top, dar și modelele de agende Princ, legate în piele, ori Precision.


Niciodată nu e prea târziu să începi. Fă-o chiar acum!