La finele lui ianuarie poți deja să fii sincer cu tine însuți și să te întrebi, simplu, dacă ești mulțumit de cum ți-a început anul. Poate ți-ai făcut planuri, rezoluții și ai încercat să faci unele schimbări în viața ta, de orice natură ar fi acestea: personale (cu tot ceea ce însumează stilul de viață) sau profesionale.


Fiecare zi aduce cu sine oportunități și provocări, iar felul în care alegem să gestionăm aceste momente poate avea un impact semnificativ asupra vieții noastre.

Ești ok? Sau ”doar ok”? Dacă te preocupă creșterea ta personală sau profesională, a doua variantă, cea în care încerci să te mulțumești cu o stare de oarecare confort și să ascunzi nemulțumirile sub preș cu siguranță nu îți aduce satisfacție.


Cum descoperim echilibrul delicat dintre starea de confort și dorința de evoluție personală?



Frecvent, suntem tentați să trecem cu vederea zilele în care totul pare a fi doar în regulă. Aceste zile pot deveni monotone, iar senzația de stagnare poate să se instaleze. Este important să ne oprim și să ne întrebăm: De ce ne mulțumim cu puțin când avem potențialul de a face ca fiecare zi să conteze?



Motivația joacă un rol important în evoluția noastră. Analizează cu atenție care este motivația ta reală pentru a transforma planurile tale în realitate și vei găsi răspunsuri. Apoi, în tot acest proces al dezvoltării tale, este bine de știut că rutina are un rol semnificativ.


Rutina poate fi prietenul sau inamicul tău, depinde de cum te folosești de ea. Pentru activitățile creative sau orice alt scop vrei să atingi, stabilirea unui program zilnic cu o structură care oferă un cadru de lucru este, de multe ori, subestimată. Rutina poate stimula concentrarea și asigură spațiul ideal pentru a explora și dezvolta proiecte noi.


Chiar și cu o rutină bine stabilită, este important să fii deschis la schimbare. Fii flexibil și adaptează-ți rutina în funcție de starea ta de spirit, inspirație și provocările imprevizibile. În acest context, cumpărarea unei agende poate să devină un instrument util în organizarea și planificarea zilnică, asigurându-te că fiecare moment de preț este pus în valoare și că nu ratezi oportunități importante.


Când îți propui să atingi standarde mai înalte, îți consolidezi încrederea în tine și recunoști valoarea propriei tale munci. Căutarea excelenței și depășirea constantă a propriilor limite sunt elemente cheie pentru creșterea personală și profesională continuă.


Scrierea clară și vizuală a obiectivelor te ajută să identifici mai bine pașii spre succes, să-ți organizezi ideile și să stabilești priorități.

Liste, diagrame, culori, fonturi diferite, apelează la diferite trucuri și metode de scris, pentru a-ți clarifica planul.


Pe www.deScris.ro găsești o mare diversitate de agende, caiete, markere și toate instrumentele de care ai nevoie pentru a te organiza mai bine, zi de zi. Astfel vei rămâne motivat, îți vei urmări progresul și vei găsi, prin scris, soluții neașteptate pentru evoluția benefică a planurilor tale.