De ce este utilă creativitatea?


În orice domeniu ne-am desfășura activitatea și la orice vârstă, creativitatea este o calitate foarte utilă și valoroasă pe care o putem ”antrena” prin diverse modalități. Creativitatea ne ajută să spargem tiparele și să găsim soluții inovatoare în situații mai mult sau mai puțin dificile, să ne îmbunătățim viața de zi cu zi și să comunicăm mai ușor prin diverse forme de expresie.


Cum poți să îți îmbunătățești creativitatea?


În primul rând, alocă-ți un pic de timp pentru acest lucru. Concediu sau vacanța de vară sunt un bun punct de pornire pentru a implementa noi obiceiuri în acest sens. Concret, iată câteva propuneri:


1. Menține un jurnal de idei. Chiar dacă îți pot părea prea curajoase sau provocatoare la început, notează-ți ideile pe care ți-ar plăcea să le realizezi. Acest jurnal poate deveni o referință la care te raportezi în viața de zi cu zi, care te va face să-ți depășești limitele, poate să descoperi noi concepte pe care le poți pune în aplicare și te va ajuta să ieși din zona de confort. Tratează acest jurnal cu atenția pe care o merită, alege un caiet dedicat de calitate și cu design atractiv – chiar în această perioadă găsești produsele Leuchtturm1917 la reducere pe deScris, așa că ai un motiv în plus să alegi ceva frumos.


Preferi să scrii cu stiloul, rollerul sau un creion prețios? Pe deScris  ești în locul potrivit pentru a găsi orice instrument de scris preferi.


2. Învață ceva nou, de exemplu caligrafia, desenul în acuarelă, lettering cu markere-pensulă sau desenul pe textile cu markere speciale. Ai o mulțime de opțiuni pe deScris! Tot procesul de învățare și deprindere a unor noi abilități îți va dezvolta creativitatea și vei fi mai deschis la descoperirea a noi concepte interesante.


3. Scrie poezii sau proză scurtă. Dacă ai simțit întotdeauna că te poți exprima ușor prin scris, e timpul să prinzi curaj și să scrii mai mult. Practica scrisului te va face să devii mai bun zi după zi și este o modalitate recreativă de a-ți stimula imaginația și creativitatea.


4. Corespondența creativă e un subiect pe care îl poți încerca în vacanță, dar nu numai. Redescoperă plăcerea uitată de a scrie o scrisoare în loc de un email, o vedere în loc de o poza pe WhatsApp. Dincolo de intenția ta de a găsi noi moduri creative de exprimare, bucuria destinatarilor va contribui la starea ta de bine.


5. Brainstorming în scris – alegi un subiect care te interesează și notezi toate ideile care îți vin în minte, fără cenzură. Astfel poți descoperi noi perspective, care te pot conduce pe traseul dorit. Poți încerca astfel de procese creative împreună cu alte persoane, activitatea va fi astfel mai dinamică și poate chiar mai reușită.


Măcar 10-15 minute pe zi acordă-ți timp pentru creativitate, persistă în activitatea pe care ai ales-o și nu renunța chiar dacă te simți blocat. Pauzele vor rezolva astfel de situații.


Vei constata, în timp, că viața ta va deveni mai bogată, iar mintea ta mai pregătită pentru noi perspective.