Activitățile creative, cum ar fi desenul cu acuarele, aduc o mulțime de beneficii pentru relaxare și echilibrare mentală. Reducerea stresului, îmbunătățirea concentrării și atenției, dezvoltarea abilităților vizuale și spațiale, oportunitatea de a te deconecta de la tehnologie sunt doar câteva dintre acestea.

Zilele lungi de vară sunt perfecte pentru a capta frumusețea lumii înconjurătoare și a deprinde tehnicile desenului, pentru a-ți exprima emoțiile și sentimentele într-un mod creativ.

Cum poți aborda acest stil splendid de artă?


Mai întâi, alege-ți un set de acuarele. Poți începe cu un set de acuarele minimal, cu 12 culori, sau poți să te bucuri încă de la început de extravaganța unui set complex și complet de acuarele, cum ar fi cele de la Faber-Castell CreativeStudio cu 24, 36 sau 48 de culori minunate, ideale pentru pictură în aer liber: vin cu pensulă cu rezervor de apă și paletă de amestecare detașabilă. Deli, Kores, Pelikan sunt alte opțiuni excelente de acuarele cu culori vibrante pe care le poți comanda pe deScris. Creioanele colorate cu efect de acuarelă sau markerele solubile te vor ajuta să creezi mai ușor efecte speciale. Adaugă un bloc de desen și ești pregătit să începi aventura creativă!


 Ce poți crea?


- Explorează culorile verii! Acuarela este mediul perfect prin care poți reda carnavalul culorilor de vară. Experimentează nuanțele intense de albastru pentru cerul senin, verde proaspăt pentru vegetația luxuriantă în contrast cu galbenul strălucitor al soarelui, cu reflexe portocalii. Astfel poți crea tabloul vibrant al unui univers plin de viață, ce captivează prin culoare.


- Lasă natura să-ți fie inspirație! E momentul ideal de a petrece timp în aer liber și a observa micile miracole ale naturii. Fie că ești în vacanță pe plajă, în grădină sau în parc, acordă-ți timp și privește în liniște detaliile naturii. Cum arată florile în acea lumină? Dar norii? Există un amănunt care îți atrage atenția în mod special? Încearcă să surprinzi culorile acelei zile, fără rețineri sau critici interioare, lasă-te purtat de moment și bucură-te de ceea ce simți cu adevărat. Permite-ți să te încarci cu energia culorilor.


- Experimentează cu diverse tehnici și texturi. Învață cum să folosești tehnica umed pe uscat pentru detalii clare și precise sau tehnica umed pe umed pentru desene fluide, fascinante. Mediul online este o sursă excelentă de învățare, testează, experimentează și descoperă ce îți place mai mult. Peisaje, flori și plante, natură statică, desene abstracte, jocul de lumini și umbre, urmează-ți imaginația și inspirația pentru a crea operele tale de artă unice.


Este un sentiment absolut normal să ai emoții pentru rezultatul final, mai ales când ești începător. Încearcă să accepți imperfecțiunea și să te bucuri, în primul rând, de procesul creativ, fără a te concentra prea mult pe rezultatul final. Concentrează-te pe momentul final și pe plăcerea de a picta în sine. Tracul poate însemna că faci lucrurile cu pasiune, pentru că îți pasă. Și nu este acesta unul dintre cele mai minunate lucruri?