Dacă ești student, elev sau, pur și simplu, ai nevoie de o metodă ușoară care să te ajute să asimilezi mai simplu informații noi, atunci trebuie să citești acest articol.


Mai bine, mai eficient


Întotdeauna au fost la mare căutare diverse metode de învățare rapidă, dar studiile au arătat că cea mai eficientă și veche metodă este și cea mai simplă: scrisul de mână.  


Da, cu toate telefoanele smart și laptopurile ultra-portabile la îndemână s-ar părea că poți uita de ”hârtie și creion”. Dar, chiar dacă rapiditatea este foarte importantă, atunci când vrei să reții și să înțelegi mai mult trebuie să alegi scrisul de mână. De ce?


Scrisul ne ajută să ne concentrăm mai bine și să înțelegem importanța informațiilor. Ca să nu mai spunem că este foarte ușor să te lași distras de alte chestiuni externe când nu iei notițe la un curs. Scrisul e cel mai bun remediu pentru pierderea atenției.


Chiar dacă ia mai mult timp, beneficiile scrisului de mână sunt net superioare. Atât în cazul copiilor, cât și al adulților, un studiu al Universității de Științe și Tehnologie din Norvegia a reliefat același lucru: învățăm mai mult și ne amintim mai bine atunci când scriem de mână. Rezultatele au arătat că creierul este mult mai activ atunci când scriem de mână decât atunci când folosim tastatura


Când scriem, creierul nostru citește, percepe și evaluează constant cuvintele. Controlul mișcărilor și faptul că scrii, inevitabil, mai lent decât pe tastatură, imprimă un ritm mai încet și forțează scriitorul să se concentreze la ideile notate și la sensul lor.


Scrisul implică 3 procese importante ale creierului:


Funcția motorie – prin mișcare, folosești un instrument de scris pentru a compune pe hârtie literele și cuvintele.

Funcția vizuală – imaginea celor scrise este observată în fiecare clipă.

Funcția cognitivă – îți amintești ce scrii și faci asocieri cu informațiile pe care le cunoști deja. 


Combinarea experiențelor neurosenzoriale cu abilitățile motorii fine printr-o coregrafie ce îmbină mișcarea cu gândirea, iată poezia scrierii!


Scrisul înseamă o implicare mai profundă cu subiectul în cauză. Prin scris este îmbunătățit procesul de gândire și se dezvoltă aptitudinile de gândire critică. Capacitatea de a înțelege informația, mai degrabă decât cea de a acumula date fără discernământ, este utilă pentru procesul de învățare.


Găsește pe www.deScris.ro ce pixuri, rollere, markere sau stilouri sunt potrivite stilului tău.


Nu uita, un mod creativ de a-ți nota ideile are un impact vizual mai puternic și ajută mai mult la memorare, așa că acordă atenție și markerelor colorate și textlinerelor. Bucură-te de scris!