Dragilor, vă scriu din acel loc minunat numit ”vacanță”. 


Vara aceasta fierbinte este tot ce mi-am dorit.


Ni se spune adesea că avem nevoie de lucruri și experiențe ieșite din comun, rare și scumpe, pentru a ne simți împliniți. Faima este glorificată în detrimentul autenticității personale, din păcate. Dar vreau să vă spun că am decis să mă hrănesc cu altfel de ”nutrienți” – micile plăceri ale vieții.


Așa că mă bucur de fiecare clipă petrecută sub cerul liber.


Libertatea de a fi între copacii înalți, ce străpung cu vârfurile lor albastrul intens, zumzetul naturii, cântecul păsărilor fericite de a fi, toate acestea mă fac să apreciez și mai mult momentul prezent. Nu mă despart de jurnalul meu în nicio zi, nu există plimbare fără cele ce au devenit obiectele mele preferate: stiloul, creioanele și markerele mele colorate. Nu sunt artist, poate nici nu îmi doresc să fiu. Sunt aici să savurez tot ceea ce îmi oferă fiecare zi. Și bucuriile nu sunt puține!


Am început să scriu ”morning pages”. Știți ce sunt? Imediat ce mă trezesc, îmi scriu gândurile pe hârtia primitoare a jurnalului. Fără cenzură, fără ”overthinking”. 3 pagini scrise pe nerăsuflate cu orice îmi trece prin cap. Ușor? Greu? Totul este să scrii pentru tine, nu există greșeli. Și nu, nu arăt nimănui aceste pagini, sunt doar pentru mine și conștiința mea. Julia Cameron a propus această metodă de introspecție în ”Cum Eliberezi Artistul din tine. Calea Artistului Către o Creativitate Superioară” și mi-a plăcut foarte mult ideea. V-o recomand!


Îmi place să scriu pentru mine.


E ca și cum ai vorbi o nouă limbă, una a sufletului. E momentul meu de odihnă. Este o pace fantastică în această liniște care se creează la interior. Îmi spun adevărul simplu și mă ascult. Îmi fac planuri. Știți cum se spune, este bine să-ți propui lucruri ca să le poți materializa mai apoi. Și îmi doresc multe! Și sigur voi împlini multe dintre ele, pentru că toate aceste practici de mindfulness mă ajută să îmi păstrez o atitudine benefică mie. 


Am auzit recent de o idee care mi-a plăcut mult, art journalling. Pe lângă paginile scrise din jurnal, am descoperit că mă bucură să adaug în pagină un mic desen. O acuarelă. Sau o floare presată. Decupaje cu imagini care îmi transmit o anumită stare. Merită să încercați și voi!


Și totuși, nu v-am spus unde sunt în vacanță. De ce? Pentru că paradisul nu este un loc, este o stare de spirit, cum spunea cineva. Să vă bucurați din plin de această vară!

.............................................................


În secțiunea www.descris.ro/de-arta vei găsi ușor categoriile de produse esențiale pentru un kit creativ de vacanță (și nu numai): bullet journals, seturi de acuarele și caligrafie, creioane colorate și multe altele. Abia așteptăm să primim fotografii cu jurnalele voastre!