Toamna este un anotimp plin de culoare și inspirație, ce are atmosfera perfectă pentru a ne conecta cu natura și cu noi înșine, în solitudinea zilelor cu soare din ce în ce mai scump la vedere.


Cu frunzele devenite flori, mirosul pământului umed și aerul răcoros, toamna este un moment ideal pentru a explora pasiunile creative, cum ar fi scrisul și desenul. Fie dacă ești un artist experimentat sau doar un începător curios, această ultimă lună de toamnă este momentul potrivit pentru a te lăsa inspirat și a-ți exprima creativitatea.


Pădurile și parcurile s-au umplut de culori vii, așa că este momentul potrivit să iei cu tine un caiet de schițe, creioane colorate sau markere pensulă și să ieși în natură pentru a crea desene inspirate.

Înregistrează culorile, texturile și forme care te inspiră. Cu cât petreci mai mult timp în natură, cu atât o vei ”auzi” mai bine.

Poți chiar să pictezi direct pe frunze, alege pentru astfel de pictură guașe Faber-Castell sau Eberhard Faber în nuanțe intense sau metalizate și joacă-te cu motive și culori.


Dovlecii sunt adevărate simboluri ale toamnei, poți picta dovlecii în diverse stiluri artistice folosind markere cu vârfuri de diverse grosimi, fie permanente sau pensulă.


Acuarelele pot reda perfect culorile schimbătoare ale frunzelor, în degradeuri și detalii fascinante.


Experimentează cu tehnici mixte sau creează colaje cu desene și frunze, ascultă-ți intuiția artistică și rezultatele vor veni neîntârziat. Îți recomandăm creioane-acuarelă sau seturile de acuarelă cu pensulă cu rezervor, pe care le poți lua ușor cu tine în plimbările prin natură.


Toamna a inspirat dintotdeauna poeții, dacă simți că vrei să redai atmosfera prin cuvinte cu ritm, încearcă să scrii câteva versuri. Haiku-urile sunt o idee bună pentru a armoniza stările tale cu cele ale naturii. Iar dacă le vei scrie cu un stilou japonez, cum ar fi Sailor, te vei simți și mai aproape de ”adevăr”. :)


”Pe ramul uscat

O cioară poposi

Înserare de toamnă.”


(Matsuo Bashō)


Dacă ești pasionat de scris, un jurnal de toamnă târzie poate fi o modalitate excelentă de a-ți exprima gândurile și sentimentele. Poți nota observațiile tale despre schimbările din natură, melancoliile toamnei sau emoțiile pe care le resimți în acest timp. Un jurnal nu trebuie să fie perfect sau public, ci este un spațiu personal pentru a-ți exprima creativitatea și a-ți păstra amintirile.


Poți încerca chiar și un jurnal al recunoștinței, care să adune într-un singur loc lucrurile pentru care ești recunoscător în anul ce urmează să se încheie curând. Îți recomandăm un caiet Leuchtturm1917 special pentru jurnale: bullet journal.

 Adaugă desene decorative locuinței tale cu markere-cretă speciale colorate, cu care poți scrie sau desena pe geam. Viziunea ta în culori cu motive de toamnă va putea fi admirată de toți cei ai casei.


Ție ce activități creative de sezon ți-ar mai plăcea să încerci?