De ce iubim primăvara? E suficient să privești natura și să vezi schimbarea care apare în fiecare zi ca să simți că și tu  ”înflorești”. 

Puterea noilor începuturi poate fi folosită spre beneficiul nostru și o unealtă foarte puternică de a o utiliza este scrisul. În acest sezon al reînnoirii, un jurnal este un mod creativ și eficient de a cuprinde ideile într-o manieră creativă și organizată. Iată câteva sugestii utile despre ce, dar și cu ce să scrii în bullet journal-ul tău: 

1. Începe jurnalul de primăvară cu o primă pagină cu titlu creativ. Poate fi o frază inspirațională care să te motiveze sau citatul preferat. Folosește culori vii, pastelate, în ton cu tematica primăverii. O ”copertă” bine realizată va da tonul jurnalului și te va motiva să continui să îl utilizezi pe tot parcursul sezonului. Alege un caiet Leuchtturm1917 și poți chiar să personalizezi coperta în sine cu o gravură la alegere, când comanzi pe deScris.

2. Crearea unui tracker de primăvară. Tracker-urile sunt o modalitate excelentă de a urmări progresul pe obiective sau activități și pot fi personalizate pentru a reflecta tematica de primăvară. De exemplu, un tracker de grădinărit ar putea avea rânduri pentru semințele plantate, zile de udare, temperatură și precipitații. Un alt tracker ar putea urmări timpul petrecut în aer liber sau zilele în care ai mers la plimbare. O noutate excelentă care îți va fi de folos pentru a ilustra desenele și notițele din jurnal sunt markerele Pitt Artist Dual de la Faber-Castell, cu zeci de culori absolut încântătoare de la roz coral la turcoaz cobalt, verde de mai sau galben glazurat. 

3. Planificarea unei vacanțe de primăvară. Primăvara este momentul perfect pentru a planifica o escapadă în natură, fie că este vorba de o excursie de o zi sau o călătorie de weekend. Poți crea o pagină dedicată planificării acestui eveniment, cu detalii despre destinație, cazare, activități și buget. 

4. Jurnalul de recunoștință la început de sezon. Primăvara poate fi o perioadă de schimbare și reînnoire, așa că este important să ne oprim să ne gândim la lucrurile bune din viața noastră și să fim recunoscători pentru ele. Notează la sfârșitul fiecărei zile lucrurile – mărunte sau nu – pentru care ești recunoscător că au fost prezente în viața ta. Count your blessings – numără-ți binecuvântările și numărul lor va crește. Cel puțin așa se spune. :) 

5. Crearea unei liste de lectură de primăvară. Primăvara poate fi un moment minunat pentru a începe să citești cărți inspirate de natură, cărți de grădinărit sau orice altceva care te poate ajuta să te conectezi cu această perioadă a anului. Poți crea o pagină dedicată listei tale de lectură de primăvară adăugând titluri, autori și o scurtă descriere a cărții. 

Dacă nu te ferești de ”roz” și iubești unicornii, fă-ți de cap și lipește în jurnal autocolantele din setul promo cu creioane colorate Grip Faber-Castell, până la urmă primăvara este despre pasteluri și culori!

Nu în ultimul rând, intră în secțiunea ”Noutăți” de pe site și poate noile instrumente de scris îți vor trezi inspirația și pentru alte pagini de jurnal: https://www.descris.ro/noutati. 

O primăvară fericită!