Ce este un Bullet Journal şi de ce trebuie să îl ai

03/27/2017 Leuchtturm1917  Fara comentarii


Probabil ai auzit în ultimul timp vorbindu-se despre Bullet Journal sau bullet journaling. La ce se referă acestea?

Citeste

Game of Thrones – stilouri Montegrappa de colecţie

02/28/2017 Instrumente de scris  Fara comentarii

game of thrones stilouri Montegrappa

Renumitul serial “Urzeala Tronurilor” a devenit un fenomen mondial, această fantezie medievală produsă de HBO după scrierile lui George R. R. Martin fiind urmărită şi aşteptată sezon de sezon, cu sufletul la gură, de milioane de fani. Acum iubitorii şi colecţionarii de instrumente de scris au motive de bucurie: compania Montegrappa tocmai a lansat o colecţie de stilouri, rollere şi pixuri inspirate de serialul “Game of Thrones”. Colecția de instrumente de scris Montegrappa – Game of Thrones reprezintă fiecare dintre cele patru familii cheie ale filmului: Stark, Baratheon, Lannister si Targaryen...

Citeste

Pilot Capless – fascinaţie şi istorie

01/31/2017 Instrumente de scris  Fara comentarii

Istoria stilourilor Pilot Capless începe în 1964, când au fost create mai multe produse pentru a sărbători Jocurile Olimpice de la Tokyo. Atunci a luat naştere modelul care în Statele Unite a purtat numele de Vanishing Point. Stiloul Capless a impresionat prin combinaţia fascinantă între lux şi tehnologie. Sistemul retractabil prin care la o simplă apăsare de buton peniţa se retrage în corpul stiloului a creat admiraţie în rândul publicului, iar acest mecanism precis este folosit în continuare la modelele de astăzi.

Cerneala nu se usucă şi nu se întâmplă să curgă ocazional.

Stilourile Capless sunt disponibile într-o gamă de finisaje elegante, cu peniţe din aur de 18k. Unul dintre modelele cele mai de succes sunt stilourile Capless Raden, al căror corp este de...

Citeste

Ghid de cadouri pentru sărbători

12/15/2016 Agende si notesuriArta si Grafica de la Faber-CastellArtisti si InstrumenteInstrumente de scrisPITT Artist Pen  Fara comentarii

cadouri de Craciun
 
Tu cum alegi cadourile de Crăciun? Dăruieşti ce-ţi place ţie sau te gândeşti ce ar prefera destinatarul cadoului? Recunoaştem, nu este uşor să găseşti cadoul perfect. Uneori trebuie să cauţi zile întregi, chiar fără succes, dar un lucru care te va ajuta este „să te pui în pielea personajului”. Încea...

Citeste

Black Friday DeScris – cele mai mari reduceri din an

11/19/2016 Agende si notesuriCarti de colorat pentru adultiInstrumente de scris  Fara comentarii

black friday instrumente scris
 

  
 
 

Black Friday este o perioadă de reduce...

Citeste

Cerneală şi haiku. Iroshizuku, chintesenţă de frumos

10/26/2016 Fara categorie  Fara comentarii

Cerneala japoneză Iroshizuku este reprezentarea grafică a poeziei şi a emoţiei.

Cerneala colorata japoneza Iroshizuku
 
Denumirea acestor cerneluri, “Iroshizuku“, provine din alăturarea cuvintelor japone...

Citeste

Cele mai frumoase stilouri #DeScris

09/30/2016 Instrumente de scris  Fara comentarii

 Intuition-Platino-Wood-stilou-Graf-von-Faber-Castell
 
Indiscutabil cele mai elegante instrumente de scris, stilourile sunt accesorii fără de care un adevărat connaiseur al scrierii nu poate trăi. V-aţi uitat vreodată la un stilou şi aţi gândit că este o operă de artă? Noi da! Ne-am gândit să realizăm o scurtă prezentare a stilourilor #DeScris care reprezintă un adevărat magnet pentru orice iubitor al frumosului, stilouri prin care personalitatea posesorului transpare şi străluceşte.
Este timpul să visăm cu ochii deschişi!

Citeste

Reverie de vară. Faber-Castell Loom Piano

08/25/2016 Instrumente de scris  Fara comentarii

vacanta de scris
 
Cer însorit, zumzet de albine harnice şi timp berechet pentru visare. Telefonul este închis şi toate gândurile sunt pentru tine. Nimic nu este prea strident, totul este liniştit. Un hamac se leagănă uşor într-o adiere caldă de vânt şi te invită la relaxare. Dacă ai fi scriitor, cuvintele ar curge uşor pe hârtie, exprimând în metafore frumos aduse din condei exact ceea ce simţi: tihnă. E o zi perfectă să visezi.

FABER-CASTELL STILOU LOOM PIANO
 
Ai putea fi oriunde, dar preferi să guşti c...

Citeste

10 lucruri interesante despre culori, pe care trebuie să le ştii

07/26/2016 Arta si Grafica de la Faber-CastellPITT Artist PenRechizite  Fara comentarii

Culorile sunt pretutindeni, în natura înconjurătoare sau în spaţiu, tonurile de culoare ne vorbesc despre viaţă şi transmit emoţie.

Cât de multe cunoaştem însă despre culori?

1. Lumina sau întunericul pot fi distinse încă din viaţa intrauterină, dar prima culoare percepută de bebeluşi este culoarea roşie, chiar după primele două săptămâni de viaţă. După trei luni, ei vor vedea întregul spectru de culori.

Citeste

Lucrări de artă uimitoare, create din instrumente de scris

06/23/2016 Instrumente de scris  Fara comentarii

Arta tradiţională este creată din cerneală sau pasteluri pe hârtie, vopsea pe pânză sau sculptură în piatră ori lemn. Toţi folosim creioanele pentru a scrie, dar câţiva artişti s-au gândit să realizeze din ele opere de artă. Am căutat pentru voi câteva exemple de excepţie, cu siguranţă vi se vor părea fascinante!

1. Această instalaţie complexă cu mobilier a fost creată exclusiv pentru Faber-Castell de către artista germană Kerstin Schulz, folosind mii de creioane ascuţite grafit Castell 9000.

artadincreioane

Citeste